was successfully added to your cart.

Tällä kertaa aloitan blogiini uuden osion: Silloin tällöin aion esitellä haastattelun muodossa sellaisia ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet positiivisesti elämääni. Kukaan meistä ei selviä tästä elämästä yksin, enkä usko että yksikään voitto oman elämämme pimeyttä vastaan on mahdollinen ilman muiden ihmisten apua. Olen huomannut, että tehokkain ja paras kasvu eheämmäksi ihmiseksi ja kohti sitä yltäkylläistä elämää, jonka Jeesus on meille lahjoittanut, tapahtuu toisten ihmisten vaikutuspiirissä.

Tahdon jakaa teidän kanssanne pienen palan sitä inspiraatiota – innoitusta, jota nämä ihmiset ovat elämässäni saaneet aikaan. Toivon, että heidän ajatuksensa liikuttaa teidän sydämiänne, niinkuin ne ovat tehneet minulle. Ensimmäisenä vuorossa on eilen tehtäväänsä siunattu Northwind Churchin pastoritiimin uusin lisäys.

Hän on henkilö, joka kerta toisensa jälkeen hämmästyttää minua olemuksellaan. Hän on kaunis kokonaisuus, jossa vielä häkellyttävämpää kuin hänen upea ulkomuotonsa, on sydän, joka rakastaa Jeesusta enemmän kuin mitään muuta. Hän etsii päättäväisesti Jumalan kasvoja ja tahtoo tuntea taivaallisen Isämme aina paremmin. Hän on jatkuva inspiraationi lähde elämään Jeesuksen kanssa.

Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä: Ystäväni Suvi-Tuulia Kulmala.

Kerro kolme asiaa, jotka innostavat sinua tällä hetkellä eniten elämässä.

”Haha, tähän ei varmaan saa sanoa Jeesus? Okei, 1. Perhe. Koska mä uskon, että perheen kautta me tullaan näkemään ne Suuremmat Teot, mistä Jeesus puhui (Johannes 14). 2. Musiikki, ja itseasiassa kaikki luovuuteen liittyvä, koska mä uskon, että nyt on syntymässä sitä kautta jotain täysin uutta. Kun me ollaan Jumalan lapsia ja luovia, ja kun meidän identiteetti ei oo kiinni meidän tekemisessä, siitä mitä me luodaan, tulee jotain täysin uutta, puhdasta ja voimallista. 3. Ihmiset mun ympärillä, mutta ne menee myös tohon perhe-kategoriaan.”

Miten kuvailet Jeesusta?

”Jeesus on mun paras ystävä. Se on ihana. And there´s no greater lover. Ja sit mä voisin puhuu siit ikuisesti. Ku se on vaan kaikki. Sen ulkopuolella ei oo mitään, oikeesti. Jeesus ei ikinä petä. Se ei oo ikinä pettänyt mua, ei ikinä – se on niin uskollinen. Mä voisin puhuu siit loputtomasti…”

Kerro kaksi merkittävää tilannetta elämästäsi viime vuosilta, jotka ovat saaneet sinut syventymään suhteessasi häneen.

”Ekana voisin mainita aikakauden, jolloin oon saanut valita rakastaa ihmisiä, jotka ei oo voinut rakastaa mua takaisin. Koska niissä hetkissä oon oppinut, että mitä rakkaus oikeesti on. Koska rakkaus on sitä, että sä et vaadi mitään takas. Noi tilanteet pakotti mut syventymään Jumalan rakkauteen. Se on just se Johanneksen evankeliumin 15. luku. Että me pysytään viinipuussa eli Jeesuksessa rakastamalla toisiamme.

Toinen tilanne oli se, kun Jumala pyysi mua päästämään irti kaikesta mun elämässä: mun tahdosta, unelmista, ihmissuhteista, suunnitelmista, ajasta, ihan kaikesta. Kun tein sen, Jumala anto mulle enemmän ku mä olisin ikinä voinu kuvitellakkaan. Mun silloinen elämä oli pilkkahinta siitä mitä Jumala anto mulle, he just asked me to make space for him. Se, et mä uskalsin luottaa Jumalaan, oli ainoo tie, jota kautta mä sain kokea sen, että Jumala oikeesti on uskollinen, että hän on se joka hän on ja niin paljon parempi kun mitä koskaan olisin osannut kuvitellakaan.”

Miltä suhteesi Jumalaan näyttää käytännössä?

”Mun elämän pyrkimys on elää elämää mis mä en pysty tehä mitään ilman Jumalaa. Koska mä en haluu tehä mitään mis se ei oo. Mun tavote on, et kaikki mitä mä teen on sitä et mä rakastan Jeesusta ja annan Jeesuksen rakastaa muita mun kautta. Se on mun sydämen ainoo palo. Käytännös se tarkottaa esimerkiks sitä että mun päivän tärkein hetki on se kun mä vietän Jumalan kaa aikaa, koska niinku sanoin aiemmin, en haluu tehä mitään mun omassa voimassa. Taas se Johanneksen evankeliumin 15. luku. Ja kuka ei haluis viettää aikaa sen tyypin kaa kuka rakastaa sua eniten ja haluu antaa sulle kaiken hyvän. Ja koska Jeesus vaan on kaiken elämän lähde ja ihanin ikinä. Se on mun elämän tarkoitus!”

Kerro ihmeistä, joita olet saanut todistaa viime aikoina.

”Mä rakastan rakastaa ihmisii ihan mis vaan ihan millon vaan, ja sillon niitä ihmeitä tapahtuu. Esimerkiks vähän aikaa sitten oltiin yhden ystävän synttäreillä kaupungilla rakastamassa vastaantulijoita. Sinä iltana ihmisiä tuli uskoon (joka on suurin ihme kaikista) ja sai tuntea Jumalan rakkautta, myös yhden tyypin polvi parani. Suurin ihme on mun mielestä aina se, ku ihminen kohtaa Jeesuksen ekaa kertaa ja uskaltaa heittäytyä täysin eli antaa koko elämä Hänelle. Oon saanu viime aikoina olla johdattamana useampia ihmisiä Jeesuksen syliin ja mikään, ei yhtään mikään, hetki oo ihmeellisempi ku se. Kun ihminen ekaa kertaa tuntee sen täydellisen rakkauden ja sit nähdä se Jumalan voima kun sen ihmisen elämä alkaa muuttumaan sisältä ulospäin päivä päivältä… aahhhh Jumala on vaan NIIN HYVÄ!”

Miten rohkaisisit sellaista henkilöä, joka kaipaa tuntea Jeesusta enemmän?

”Se, että sulla on halu tuntea Jeesusta enemmän, tarkottaa sitä että Jeesus vetää sua puoleensa, joka tarkottaa sitä että hän tulee vastaamaan siihen kaipaukseen. Mut käytännön tasolla mä alottaisin siitä, että antaisin Jeesukselle sitä kaikist arvokkainta mitä meillä on, eli aikaa.”

Kerro vielä yksi iso ja yksi pieni unelma tulevaisuudellesi.

”Hmmm…pieni ja iso unelma… pieni unelma on Prahan matka minne ollaan menossa kesäkuussa Awakening Europe-tapahtumaan. Mennään sinne useampi päivä etukäteen ja mun unelma on se et saadaan nauttii ja ottaa vastaan kaikkee sitä ihanaa mitä siinä kaupungissa on ja sen lisäks mennä rakastamaan kaikkii niitä ihania ihmisiä siellä! Loma ja ihmisten rakastaminen yhdessä kuulostaa vaan niiiin parhaalta ja mun unelma on et meijän sydämet saa täyttyy Jumalan hyvyydestä ja se koko kaupunki saa kokee Jumalan rakkauden tavalla mitä se ei oo koskaan kokenu!

Iso unelma on mun levy… se on ollu ikuisuusprojekti ja se ei oo ollu millään tavalla helppoa mulle. Mut se on myös lupaus Jumalalta mistä mä pidän kiinni. Se et saan tehdä musiikkia, mikä voi oikeesti muuttaa jotain ihmisten sisällä, mikä voi tuoda toivoa ja iloa, mikä voi vapauttaa ja tuoda totuuden valon… huhuh en tiiä mitään ihanempaa, ku et saan musiikin kautta ilmasta kaikkea sitä mitä mun sydän haluu puhuu.”

Halein,
Veera

Leave a Reply